FAIR MATERIALS – FAIR PRICES.
WITH EACH PURCHASE YOU SUPPORT THE JOBS AND
FAMILIES OF ARTISIANS WORLDWIDE

НАШАТА ИСТОРИЯ

В днешни дни обувното производство и масовата продукция е в своя възход.
Всички естествени и натурални материали имат своите синтетични заместистели, оставящи необратими следи върху околната среда, потъпкващи древни занаяти. В 90% от случаите преди обувките да застанат на нашите крака те вече са изминали хиляди километри. Най-често кожата идва от Бразилия, обработва се по химичен и токсичен метод в Бангладеш, а обувките и сандалите се сглобяват в Китай, Мароко или Виетнам (за проверка проверете щампа от вътрешната страна на вашите обувки). Причината за това е една.. ниска себестойност на продукта, водеща до огромна печалба на търговци и дистрибутори. Съвсем спокойно търговците могат да си позволят намаления до 80% и отново да генерират печалба. Всъщност и нашите гардероби са пълни с продукти от този тип. Нали знаете „final sale“:) Всичко е изключително нечестно, мръсно, вредно и оставящо невъзвратими следи.
През 2013 основахме Crupon – работилница за ръчно изработени сандали и обувки в България, която в благодарение на вашата подкрепа и социалните медии се превърна в бързо развиващ се световен бранд. За създаването бяхме провокирани от нуждата за безвреден, красив и максимално достъпен продукт. Ръководени сме от ясната цел никога да не правим компромис с използваните материали, безупречната ръчна изработка и прозрачните цени.
Приемаме себе си като мечтатели, творящи, създаващи, обичащи, а не като търговци.
С натискането на бутонът “Поръчай” вие отправяте директна поръчка към нашата работилница, където изработваме всички един чифт специално за вас без каквито и да е посредници (дистрибутори и търговци), като по този начин запазваме цените максимално прозрачни. Отговорът на всеки един e-mail, телефонно обаждане или Facebook съобщение е също директно от нас.
С всяка ваша поръчка вие помагате за съхраняването на древни занаяти.

ОКОЛНА СРЕДА

Растителното обработване е процес роден в природата. Растително обработените кожи не съдържат никакви токсични вещества, като:азо багрила, никел, пентахлорфенол, хром VI, вещества все вредни, както за хората, така и за околната среда. Тези вещества са основни причинители на редица алергии. Благодарение на липсата на тези тежки метали и присъствието единствено на натурални екстракти, кожата е в пълна хармония с околната среда.

В продължение на векове тосканските майстори са предавали своите безценни знания и опит. Сега растително обработената кожа събира в себе си вековните традиционни рецепти с новите модерни технологии. Цеховете за “щавене” на кожа в Тоскана са преки наследници на всичките тези знания и опит. Процесът на превръщането на суровата кожа в завършен уникален продукт е сравнително бавен, трае около 40 дни, като много от технологичните процеси се извършват изцяло на ръка с огромен респект към човека и околната среда.

НАШИТЕ ПРОДУКТИ

Да превърнеш скица в готов, завършен ръчно изработен продукт е дълъг и магичен процес. Влагаме цялата си енергия, страст и умения. Всеки един наш продукт е 100% ръчно изработен за теб…Всичко започва с безупречната селекция на материали. Минаваме през кроене, лепене, формообразуване, шиене (бодче по бодче) до внимателното и грижливо опаковане…и най-важната съставка – посипване с магичен Crupon прашец. Точно това прави нашите продукти специални и различни, защото всеки един чифт е създаден специално за теб с нашите ръце.

НАШATА МИСИЯ

От Тоскана (Италия) през Аликанте (Испания) до България, нашата мисия е да запазим и съхраним древни традиции и занаяти предавани от поколение на поколение, като ги направим световно достъпни. Зад изработката на всеки един материал и наш чифт стоят реални хора от малки Европейски провинции.