В днешни дни обувното производство е в своя апогей. Всички естествени и натурални материали имат своите синтетични заместители. В 90% от случаите преди обувките да застанат на нашите краката те вече са изминали хиляди километри. Най-често кожата идва от Бразилия, обработва се по химичен и токсичен метод в Бангладеш, а обувките и сандалите се сглобяват в Китай, Мароко или Виетнам (за проверка проверете щампа от вътрешната страна на вашите обувки). Причината за това е една.. ниска себестойност на продукта, водеща до огромна печалба на търговци и производители. Съвсем спокойно търговците могат да си позволят намаления до 80% и отново да генерират печалба. Всъщност и нашите гардероби са пълни с продукти от този тип. Нали знаете „final sale“:) Всичко е изключително нечестно, мръсно, вредно и оставящо невъзвратими следи.

Crupon е малка работилница за ръчно изработени сандали и обувки в България. За създаването бяхме провокирани от нуждата за безвреден, красив и максимално достъпен продукт. Създаваме преди всичко нещата за себе си, без да се влияем и ръководим от модни тенденции. Стремим се нашите продукти да бъдат максимално, изчистени , удобни, здрави, безвредни и запомнящи се.

Вече няколко години след създаването на Crupon, продължаваме да се възприемаме като потребители, а не като търговци. Застанали сме зад идеята да не правим никога компромис с използваните материали. А колкото по-натурални и естествени са материалите толкова по-добре 🙂

Представители сме на няколко цеха за обработка на кожа в Тоскана. Цехове, които са наследили вековни рецепти за обработката на суровата кожа единствено с натурални екстракти. Това е най-древният метод за обработка на кожа. Към днешна дата само тези няколко цеха могат да ти дадат правомощия да използваш логото „истинска италианска кожа“. Всички наши продукти са брандирани с това лого.

Никога не правим компромис с използваните материали. Кожата, която използваме е първокачествена растително обработена.

Очаквайте продължение..