Да бъдеш занаятчия в днешни дни в България си е трудна работа, но не невъзможна.

Посветен ли си изцяло, влагаш ли енергия, желание, чисти намерения и постоянство нещата няма как да не ти се получат. Както и във всяка друга област, разбира се.

Започнахме 2012 с идея, мерак и минимален бюджет

Всички обясняваха колко е трудно, как няма смисъл да правиш каквото и да е ръчно изработено в България, как ще бъдем смачкани и разочаровани от системата….но напротив приятели всичко има смисъл. Най-малко заради всички тези хиляди пъстри, пътуващи и мечтаещи хора изпълващи България днес. Всички вие, които поръчахте on-line и тези с които се срещнахме лично в шоурумчето. И не на последно място свободата да правиш нещо за себе си и разполагаш с личното си време (всъщност без последното нямаше да съществува Crupon)

През 2015г. отворихме нашия шоурум отново с минимален бюджет..

Да, падна шкурене, боядисване и реставриране на мебели. Бяхме изненадани колко красиви неща изхвърлят хората 🙂

Идеята за локацията беше основно да сме “скрити” за случайно преминаващите и да бъдем посещавани само от онези сродни души.

Работното време беше продиктувано винаги от поръчките, които изпълняхвахме в работилницата и всички ежедневни задачи.
Знаем, че беше странно, но когато си изпълнител (разбирайте..крояч, шивач, шлайфист, закупчик на материали, счетоводител, designer, фотограф, web designer, customer service, social media човек, copywriter и всички останали засукани и модерни чуждици си е предизвикателство).
2016 беше мечтана, 2017 чакана, а 2018 най-успешна, но и годината с най-много промени, и най-вече начинът по който достигаме до вас.

Стопанисваме физически обект, който рекламираме on-line, което го приехме за нормално да спонсорираме FB и отделно плащане на наем..нали живеем в “социална епоха”. По-голямата част от вас разбираемо предпочитат да поръчат чрез сайта и поръчката им да бъде изработена и изпратена в срок с риск да бъде сменена, отколкото да чакат поредния неясен работен ден на шоурума, неясен и за нас, защото динамиката в сезон е невероятна. А навсякъде е нужно лично присъствие..
В момента предлагаме 16 дизайна, които могат да бъдат изработени в 8-9 различни цвята всеки в номерация от 35-42. Както се досещате това са доста чифтове, които от една страна е неоправдано да бъдат изработени и вложен в материали, а от друга няма къде да бъдат складирани. Ние сме просто “дребна рибка” плуваща в океан с “хищни акули”..(топ брандовете, които заляха България с произвоство в Азия).
Доста от вас идват за точно определен модел номер и цвят чакайки седмица да отворим и са разбираемо разочаровани, когато не можем да го извадим от кутия и да бъде изпробван.

 


Дълго обмисляме това затваряне и вярваме, че ще е за добро, най-малко ще вдъхнем живот на много скици чакащи доста дълго. А също така ще се опитаме да подобрим нашето on-line присъствие и обслужване.

Иска ни се да вярваме, че продуктите ни са за съмишленици.. вярващи, пътуващи, мечтаещи, усмихнати, обичащи. Тези, които ги е грижа за историята и материалите в даден продукт..къде е произведен, с цената на какво за околната среда, защото нещата не отиват на добре..Всички онези, които все още не са забравили думичките извинявай,
съжалявам, прости.

 

Обичайте се приятели, благодарим ви!

Crupon team